Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Μία "αποκαλυπτική" συνέντευξη από την Άνγκελα Μέρκελ.



Σχολική εορτή σήμερα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου τους 1940. Τις φετινές παραστάσεις παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές της χώρας μας δίχως όμως μεγάλη αφοσίωση. Tο μυαλό τους, βλέπετε, ήταν στην πολυαναμενόμενη επίσκεψη της δεσποινίδος Αγγελικής Μέρκελ στη χώρα μας προκειμένου να παραχωρήσει συνέντευξη στον Αλέκο Παπ. και τον Clown στο ειδικά διαμορφωμένο για την περίσταση κρησφύγετο της "Πλατείας" κάτω από δρακόντια μέτρα ασφαλείας.

Απομακρυνόμαστε, λοιπόν, με διακριτικότητα από το σχολικό χώρο και μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο της "Πλατείας", όπου μας περιμένει το Γιου Εφ Όου μας για να μας μεταφέρει, διακριτικά, στο ειδικά διαμορφωμένο κρησφύγετο όπου συναντάμε την κα Μέρκελ.

Πλατείερς: Καλήμερα κυρία Μέρκελ! Στις ομορφιές σας είστε σήμερα!

Άγκελα Μέρκελ: Ε όχι και κυρία!

Πλατείερς: Ότι πεις Αγγελική. Εξάλλου, πως να αρνηθούμε κάτι σε μία τόσο όμορφη  δεσποινίδα; Για πες μας λοιπόν, πως βλέπεις την κατάσταση στην Ελλάδα;

Αγγελική: Καλύτερη δε γίνεται! Τα χρέη σας αυξάνονται, οι τσέπες μας φουσκώνουν και ο Αντώνης κάνει τα πάντα για να με ικανοποιήσει (κλείσιμο ματιού). Να 'ναι καλά και ο Φωτάκης ο Κουβέλης που το παίζει επαναστάτης και δίνει λίγο σασπένς στην υπόθεση. Είπαμε, να μη βρούμε δυσκολίες στη "διάσωση" της χώρας σας, αλλά εσείς ρε παιδί μου, τα δέχεστε όλα αδιαμαρτύρητα.

Clown: Μη νομίζεις πως τα θέλουμε αυτά που ψηφίζονται, αλλά το υποσεινήδητό μας μάς κάνει να μην αντιδρούμε. Βλέπεις, δε θέλουμε να στεναχωρήσουμε το όμορφο προσωπάκι σου. Κάθε δάκρυ σου είναι μαχαιριά στην καρδιά μας. Κάθε προβληματισμός σου, κουτσουλιά στο κεφάλι μας μόλις έχουμε βγει από το κομμωτήριο.

Αγγελικούλα: Άκουσα κομμωτήριο; Εμένα μου αρέσουν πολύ αυτά. Άλλωστε, η πραγματική αιτία της  επίσκεψής μου στη Ελλάδα ήταν να με κουρέψει έστω και μία φορά ο Τρύφωνας Σαμαράς.

Αλέκος Παπ.: Σοβαρά μιλάτε; Με αυτές τις αποκαλύψεις θα μπουν στο blog μας δεκάδες εκατομμύρια αναγνώστες.

Clown: Για ν' αλλάξουμε θέμα μιας και είπατε "Σαμαράς", φαντάζομαι θα θυμάστε το γκολάκι που σας έχωσε ο Γιώργαρος ο Σαμαράς στα προημητελικά του Euro;

Κούλα: Ποιου μωρή; Αυτού του μαλλιά; Ναι αμέ, το θυμάμαι. Δε μου λες εσύ ρε αρχίδι (πολύ τσατισμένα); Πόσο έληξε το ματσάκι το θυμάσαι; Ε; Μαλακάκο...

Αλέκος Παπ. (σε ρόλο πυροσβέστη): Ο αθλητισμός υπάρχει για να ενώνει τους λαούς, όχι να τους χωρίζει. Ευ αγωνίζεσθαι αδέλφια μου.

Άνγκελα: Ζητώ συγνώμη συνάνθρωποί μου. Αλλά να σας πω την αλήθιεα, πιο σπασαρχίδης δεν ήταν ούτε ο Θόδωρας όταν είχαμε πάει μαζί (κλείσιμο ματιού)...

Αλέκος Παπ.: Ποιος Θόδωρας; Ο Πάγκαλος; (αναπνέοντας με δυσκολία από τις αποκαλύψεις)

Γκέλα: (Κλείσιμο ματιού). Μεταξύ όμως αυτά, έτσι;

Clown: Μα φυσικά. Έτσι κι αλλιώς το τι γίνεται στο κρεβάτι του καθενός, είναι υπόθεση της Τατιάνας.

Αλέκος Παπ.: Για να αλλάξουμε θέμα. Προτιμάτε τον αναρχοκολλεκτιβισμό, τον αναρχοκομμουνισμό, ή τον πράσινο αναρχισμό;

Ατζέλικα: Και τα τρία μαζί αν είναι δυνατόν! Εγώ στηρίζω αναρχία μέχρι το κόκκαλο. Ακούστε το σχέδιό μου. Έχω γίνει καγκελάριος της Γερμανίας για να καταπιέσω όσο περνάει απ' το χέρι μου τους λαούς του κόσμου, να αναδείξω την άσχημη πλευρά της εξουσίας, να γελοιοποιήσω το φασισμό και τον εθνικισμό όσο δεν πάει, να κάνω τους ανθρώπους να μισήσουν όλα τα παραπάνω και να στραφούν στον αναρχισμό. Ιδιοφυέστατο;

Clown: Άτσα! Δε μας τα 'χατε πει αυτά. Τελικά, είστε πολύ έξυπνη.

Αλέκος Παπ.: Πραγματικά σατανικό το σχέδιό σας! Και κάτι ακόμα: Αντώνης, Βαγγέλης ή Φώτης;

Άγγελα: Κανείς από αυτούς. Αλέκος...

Clown: Αλαβάνος ή Παπ;

Μανάρα: Παπ φυσικά! (νιαούρισμα)

Τότε, η Αγκελική έβγαλε το σακάκι της, ξεκούμπωσε τη βυζοπιάστρα της και άρχισε να έρχεται απειλητικά προς το μέρος μας. Εμείς, εξήλθαμε της αιθούσης και μπήκαμε βιαστικά στο Γιου Εφ Όου που μας περίμενε και αφήσαμε τους κάμεραμεν να κάνουν παρέα στη Μέρκελ.

(Η συνέντευξη είναι προιόν μυθοπλασίας. Τα πρόσωπα και οι καταστάσεις είναι φανταστικά. Οποιαδήποτε σύμπτωση με την πραγματικότητα, είναι σύμπτωση.)

Οκτώβριος 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου