Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Euro 2012. Πάμε να το ξαναπάρουμε;



Σήμερα λοιπόν, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας μας παίζει στο πρώτο παιχνίδι του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εναντίον της διοργανώτριας Πολωνίας. Ακούμε παντού, ότι οι ομοιότητες με το euro 2004, όταν σηκώσαμε το κύπελλο, είναι πάρα πολλές. Και, πράγματι, είναι πάρα πολλές. Είναι δύο.

Η πρώτη, ότι όπως τότε, έτσι και τώρα, παίζουμε στο εναρκτήριο παιχνίδι της διοργάνωσης ενάντια στη διοργανώτρια χώρα. Παρ' όλ' αυτά, αν φέτος παίζαμε το πρώτο μας παιχνίδι με την Πορτογαλία   -η χώρα με την οποία παίξαμε το πρώτο μας παιχνίδι και στο euro 2004- πάλι θα ήταν μία συγκλονιστική ομοιότητα και θα ήμασταν σίγουροι πως θα ξανακατακτούσαμε το "γαμημένο".

Εν τω μεταξύ, δεν έχω καταλάβει ποιος ο λόγος να θες να κατακτήσεις ένα "γαμημένο" και, όταν τελικά τα καταφέρνεις, να χαίρεσαι κιόλας. Και μάλιστα, δεν το αποκαλούσε κανείς "γαμημένο", εμείς του βγάλαμε αυτήν την ονομασία. Τουλάχιστον να λέγαμε "πω ρε αυτό το γαμημένο το ευρωπαϊκό δε θα το κατακτήσουμε ποτέ", να το δεχόμουν. Αλλά, λίγο πριν το πάρουμε να το βαφτίζουμε έτσι, είναι κάπως μαζοχιστικό.

Εδώ, πρέπει να σας αναφέρω ένα περιστατικό που συνέβει λίγο πριν την απονομή του "γαμημένου" του κυπέλλου. Είχαν μαζευτεί λοιπόν, ως συνήθως, χιλιάδες άτομα στο κέντρο της Αθήνας και πανηγύριζαν για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού, βλέποντας σε γιγαντοοθόνες τα όσα γίνονταν στην Πορτογαλία.

Σε ένα σπίτι επί της πλατείας Ομονοίας, ένα ζευγάρι που δεν ασχολείτο καθόλου με το ποδόσφαιρο, προσπαθούσε να κάνει σεξ.  Ο άντρας όμως, δεν μπορούσε να καυλώσει με τίποτα, με αποτέλεσμα η γυναίκα του να του φωνάξει σε κάποια φάση "Σήκωσέ το το γαμημένο!", εννοώντας το πουλί του. Αυτός ξενέρωσε, παράτησε την γκόμενα στο κρεβάτι και άνοιξε το παντζούρι για να βγει στο μπαλκόνι και να πάρει λίγο αέρα. Βγαίνοντας, είδε χιλιάδες ανθρώπους να είναι συγκεντρωμένοι έξω από το σπίτι του και να φωνάζουν ρυθμικά "Σήκωσέ το το γαμημένο", εννοώντας όμως το κύπελλο. Φαντάζομαι ότι φαντάζεστε τη συνέχεια.

Για να επιστρέψουμε όμως στις ομοιότητες, τρεις παίκτες από την ομάδα που μας έστειλε "στον έβδομο ουρανό" (Παρεμπιπτόντως, αυτό με τον "7ο ουρανό" είναι ξεκάθαρα μία προπαγάνδα των Ολυμπιακών. Από'δω και πέρα, οι Παναθηναϊκοί θα λένε "στον 13ο ουρανό", οι Αεκτζήδες "στον 21ο ουρανό", οι Παοκτζήδες "στον 4ο ουρανό" και πάει λέγοντας. Έτσι, θα αναγκάσουμε και τους σχολιαστές να αποκαλύψουν τι ομάδα είναι, και μετά θα συγκεντρωνόμαστε όσοι είμαστε από αντίπαλες ομάδες και θα τους δέρνουμε.) Ωραία. Τώρα ξαναδιαβάστε την πρόταση πριν από την παρένθεση γιατί στάνταρ έχετε ξεχάσει τι έλεγα. Συνεχίζω: ...αγωνίζονται ακόμα στην εθνική. Αυτό είναι μία τρομακτική σύμπτωση και, αν τη συνδέσουμε με το γεγονός ότι το επόμενο euro από αυτό που έρχεται είναι το τρίτο μετά από εκείνο του 2004, διαπιστώνουμε ότι οι ενδείξεις για τη νίκη της Ελλάδας είναι σοβαρότατες.

Αυτά τα γεγονότα, μόνο συμπτώσεις δεν μπορεί να είναι, και γι' αυτό πρέπει να αρχίσουμε από τώρα να προετοιμαζόμαστε για τους πανηγυρισμούς τη βραδιά του τελικού. Επειδή όμως συνήθως οι πανηγυρισμοί γίνονται στην Ομόνοια -μιας και στο Σύνταγμα παίζει να έχει καμιά διαδήλωση- πρέπει πρώτα να φύγουν οι μετανάστες από εκεί γιατί, λέει, τη νύχτα, λέει, γίνεται χαμός στην Ομόνοια, λέει. Οπότε, στις εκλογές να ψηφίσουμε όλοι Χρυσή Αυγή.

Και, μιας και είπαμε "εκλογές", να σας ενημερώσω πως υπάρχουν φήμες ότι οι Έλληνες διεθνείς είναι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και θα χάσουν στο πρώτο παιχνίδι της διοργάνωσης ώστε να μην ξεκινήσουν "με το δεξί".

Τέλος, να ευχηθώ εκ μέρους του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη καλή επιτυχία στην εθνική μας ομάδα και προτείνω, αν δεν κατακτήσουμε το τρόπαιο -κάτι που οι συμπτώσεις αποκλείουν-, να μην φωνάζουμε "Σήκωσέ το, το γαμημένο", αλλά "Γάμησέ το, το σηκωμένο". Δηλαδή, εμείς το έχουμε σηκώσει ήδη, δε γαμιέται.

Ιούνιος 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου