Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

Όσον αφορά τις καταλήψεις...Μετά από 15 μέρες κατάληψη μπορώ να έχω μία γνώμη.

Αρχικά θα συμφωνήσω με πολλούς από εσάς λέγοντας πως η κατάληψη ενός σχολείου, ενός πανεπιστημίου ή ενός υπουργείου ΔΕΝ είναι ο καλύτερος τρόπος να διεκδικήσεις κάτι. Πρώτον γιατί ΔΕΝ ακούγεσαι όσο θα ακουγόσουν άμα έκανες άλλα πράγματα. Τι πράγματα;
  1. Πορείες (όχι μόνο μία η δύο, αλλά κάθε βδομάδα)
  2. Μοιράσμα φυλλαδίων στον κόσμο για ενημέρωση και σωστή πληροφόρηση
  3. Συνθήματα και ενημέρωη από ντουντούκες 
  4. Ανάρτηση πανό σε κεντρικά σημεία
  5. Συνομιλία "τετ-α-τετ" με τον κόσμο για να μάθει τα προβλήματά μας από πρώτο χέρι
Άμα κάθε απόγευμα από τις 5 εργάσιμες της εβδομάδας κάναμε ένα από αυτά, σίγουρα θα είχαμε ευαισθητοποιήσει πολύ περισσότερο κόσμο απ' ότι με την κατάληψη.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ΔΕΝ αφήνεις ορισμένα παιδιά, που δεν πάνε φροντιστήριο  να κάνουν μάθημα (που το χρειάζονται). Έτσι σχεδόν τους στρέφεις προς την παραπαιδεία, μιας και αναγκαστικά από κάπου πρέπει να μάθουν (ειδικά όσοι πάνε τρίτη λυκείου). Η παραπαιδεία, όμως, είναι τελείως αντίθετη με τη φιλοσοφία των αιτημάτων μίας κατάληψης. Για παράδειγμα στο σχολείο μου είχαμε πανό που έλεγε "Ελεύθερη παιδεία παρά παραπαιδεία".

Εκτός από αυτούς τους δύο λόγους, σύμφωνα με τα παιδιά που ψηφίζουν "ΚΑΤΑ", υπάρχουν και άλλοι δύο λόγοι που τους παρουσιάζουν, μάλιστα, ως τους πιο σημαντικούς.

Πρώτον, λένε πως τα αιτήματα είναι μπούρδες. ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ;;;;!!!! Πραγματικά. πότε θα υπάρχουν λογικά αιτήματα αν δεν υπάρχουν τώρα. Το ότι δε μας φέρανε βιβλία δε φτάνει; Και μόνο αυτό να ήταν, είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ σοβαρό. Το ότι οι γονείς μας (και σε λίγα χρόνια και εμείς) δουλεύουν σα σκυλιά και δεν έχουν λεφτά, δεν έχουν ελεύθερο χρόνο, δεν έχουν χρόνο για τα παιδιά τους, δεν έχουν καν ζωή δε μετράει; Και μόνο αυτό να ήταν, είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ σοβαρό. Το ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να πουλήσει όλη μας τη χώρα δε σας συγκινεί καθόλου;;; Και μόνο αυτό να ήταν, είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ σοβαρό.

Αν αυτά τα αιτήματα είναι μπούρδες, τότε πρέπει να αντιδράσουμε αν και μόνο αν:
  1. Φορολογηθεί το σχολείο. Όποιος πηγαίνει για μάθημα θα πληρώνει ειδικό φόρο "μάθησης".
  2. Δουλεύουμε 14 ώρες την ημέρα και μας δίνουν μόνο φαγητό και στέγη. Καθόλου επιπλέον χρήματα.
  3. Αποφασίσει ο πρωθυπουργός να πουλήσει ολόκληρη τη χώρα μας για λιγότερο από 1$.
Ούτε τότε, όμως, θα τα θεωρήσετε σοβαρά γιατί θα σας το λέει τα βράδια ο Πρετεντέρης, ο Καψής, η Τρέμη, η Χούκλη και οι λοιποί φίλοι τους. (Δεν είναι ανάγκη να νιώσετε άσχημα που τους ακούτε. Απλά σταματήστε να το κάνετε)

Ο δεύτερος λόγος που δε θέλουν κατάληψη είναι γιατί είναι παράνομη. ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ;;;!!! Ξέρετε πόσα πράγματα που κάνει η κυβέρνηση είναι παράνομα; Το πιο απλό. Ο τρόπος που γίνεται μία σύλληψη περιγράφεται από το Σύνταγμα αναλυτικά. Δεν νομίζω να περιγράφεται έτσι:Προσωπικά πιστεύω πως πολεμάς τον εχθρό σου με τα ίδια όπλα που σε πολεμά κι αυτός. Τα ΜΑΤ όταν τους ρίχνουν μολότοφ μένουν άπραγοι; Κάθε άλλο. Άρα κι εμείς, εφόσον καταπατάτε το Σύνταγμα, πρέπει να αντιδράσουμε και να το υπερασπιστούμε. Δείτε τι λέει το τελευταίο του άρθρο: "Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία."

Άμα δεν αντισταθούμε είμαστε και εμείς οι ίδιοι παράνομοι. Δεν έχει σημασία πως. Με κάθε μέσο λέει. Επομένως δεν είναι κακή η κατάληψη επειδή είναι παράνομη. Για μένα είναι κακή για τους λόγους που είπα στην αρχή. Δεν πετυχαίνεις όσα μπορείς και ευνοείς την παραπαιδεία.

Το ερώτημα είναι πόσοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν αυτά που είπα παραπάνω. Εγώ προσωπικά είμαι. Αλλά από τα 330 παιδιά του σχολείου, δε νομίζω να είναι πάνω από 10. Και δεν εννοώ να πουν ότι θα τα κάνουν. Εννοώ να τα κάνουν.

(Όποιος είναι διατεθειμένος ας το γράψει στο chat ή σε σχόλιο για να δούμε πόσοι είναι. Γράψτε το ανώνυμα άμα δε θέλετε να μάθουν οι άλλοι ποιοι είστε.)

Οκτώβριος 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου